Logo by Mahmut - Contribute your own Logo!
News: Follow us on Twitter
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. November 24, 2017, 10:22:12 AM


Login with username, password and session length


The All New FractalForums is now in Public Beta Testing! Visit FractalForums.org and check it out!


Pages: [1]   Go Down
  Print  
Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on Twitter
Author Topic: v2.12 alpha crash on load and output v flip  (Read 193 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
joe
Explorer
****
Posts: 47


« on: June 03, 2017, 09:23:19 AM »

What a tease... rendered a few images with jaw dropping speed, laughed at the screen a bit, realised the shape generated is different to the CPU version.
Photoshopping the two images together to upload and realised the openCL version is just vertically flipped. Seems like it's only the output because move by mouse works as if the image was the right way up.

Meanwhile I'm having issues loading the program after closing it.
PID: 2916, time: 0.314, Debug: platform # 0 :  "NVIDIA CUDA" "NVIDIA Corporation" "OpenCL 1.2 CUDA 8.0.0" "FULL_PROFILE"
log's last line on program load and crash.

Then I load v2.11 from my start menu, error unknown parameter: gpu_platform, then error in settings file. Line 12(gpu_platform true_). Then it continues loading as normal. Close 2.11 and now I can load v2.12 alpha no problems! This happens even if I disable GPU before exiting program.

I am getting sub-second render times for 2xAA HD frames <3
Logged
Buddhi
Fractal Iambus
***
Posts: 893



WWW
« Reply #1 on: June 03, 2017, 09:37:45 AM »

Thank you for the feedback. v2.12 alpha is very early stage of implementation of OpenCL. It was released only just to get first feedback about potential problems with hardware resource allocation. Rendering code is only very basic, just to see if anything works.
I'm more surprised about that something works than something doesn't work  cheesy

Quote
Then I load v2.11 from my start menu, error unknown parameter: gpu_platform, then error in settings file. Line 12(gpu_platform true_). Then it continues loading as normal. Close 2.11 and now I can load v2.12 alpha no problems! This happens even if I disable GPU before exiting program.

This problem I have fixed yesterday. In next alpha version will work better.
Logged

joe
Explorer
****
Posts: 47


« Reply #2 on: June 03, 2017, 11:18:04 AM »

Image flip has fixed itself :-) EDIT - probably fractal rotation was enabled, which does not function yet with openCL.

I was importing settings from the old version, noticed DE function not set to preferred, now renders 6x faster again. I am just sitting here with auto-refresh enabled, jamming scroll wheel over parameters, laughing.
« Last Edit: June 04, 2017, 10:12:39 AM by joe » Logged
Pages: [1]   Go Down
  Print  
 
Jump to:  

Related Topics
Subject Started by Replies Views Last post
The Flip Side Images Showcase (Rate My Fractal) Timeroot 0 374 Last post February 12, 2010, 04:09:44 AM
by Timeroot
Flip cup Mandelbulb3D Gallery bib 0 173 Last post December 16, 2010, 08:19:50 PM
by bib
.obj output from Fragmentarium Help & Support 5yF0Rc3 7 669 Last post April 24, 2013, 10:41:35 PM
by Sockratease
Flip Flop Mandelbulber Gallery mclarekin 0 99 Last post June 02, 2015, 06:59:49 AM
by mclarekin
2.12 Alpha 6 reflections crash Bug Reporting Kyzia 2 88 Last post August 23, 2017, 08:19:03 PM
by Buddhi

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
Page created in 0.131 seconds with 29 queries. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)